top of page

Search category

Search by tag

Search

NightStalker


Οι Nightstalker είναι ελληνικό ροκ συγκρότημα. Κινούνται στο χώρο του stoner rock και desert rock με σαφείς επιρροές από Monster Magnet.

Δημιουργήθηκαν αρχές του 1989, κάνοντας τις πρώτες εμφανίσεις λίγο καιρό αργότερα και με πρώτες συμμετοχές στις συλλογές Divin και Toxic Babies in a R'n'R land. To 1994 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τον τίτλο Side Fx από την Hitch Hyke Records, ενώ δυο χρόνια αργότερα, αλλάζοντας δισκογραφική εταιρία, κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Use από την FM Records. Το Use επανακυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2006 για τα δέκα χρόνια της δισκογραφικής τους παρουσίας.

Μετά την αποχώρηση του Hill, το 2000 κυκλοφόρησε το Ritual. Στο σημείο αυτό το συγκρότημα είχε γίνει πολύ γνωστό στην Ελλάδα, με πολλά support σε γνωστά ξένα συγκροτήματα και παρουσίες και στο εξωτερικό. To 2004 οι Nightstalker με αλλαγές στη σύνθεση, όπως την είσοδο του Αντρέα στο μπάσο (επίσης μπασίστας στο συγκρότημα Rotting Christ) και του Tόλη στην κιθάρα, κυκλοφόρησαν το Just a burn από την Mad Prophets Records. Το album εκτός από Ελλάδα κυκλοφόρησε σε Ευρώπη και Αμερική.

Μέλη

  • Argy (φωνή): 1989 - σήμερα

  • Andreas (μπάσο): 1992 - σήμερα

  • Tolis (κιθάρες): 2002 - σήμερα

  • Costas (τύμπανα): 1994 και 2000 - 2009

  • Harry (κιθάρες): 1991 - 2004

  • Hill (κιθάρες): 1989 - 1997

  • vag tsu,(μπασο) 1989-1992-93

  • Antonis(κιθαρα)1989-1990

Ο Αντρέας είναι ο 2ος μπασίστας των Nightstalker, ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό τους μπασίστα. Επίσης, στη θέση του Χάρη υπήρχε άλλος κιθαρίστας,ο Αντωνης τον οποίο ο Χάρης διαδέχθηκε. Με αυτή τη σύνθεση εμφανίστηκαν ως support στους Annihilator τον Φεβρουάριο του 1991, όπου έκαναν μια καταπληκτική εμφάνιση.# Ο πρώτος μπασίστας ήταν ο Βαγγέλης Τσουκνάκης όπου με τον Αργύρη τον Ηλία αλλά και τον Αντώνη τον αφάνα έφτιαξαν την μπάντα. Στην αρχή ήταν μια καθαρά χεβυ-θρας μπάντα συμμετέχοντας σε συλλογές και λάιβ της "Μολών Λαβέ" records

.Με τα σλάπ θέματα και τις ροκμπλουζ επιρροές του, αλλά και φέρνωντας τον Χάρη στο γκρουπ σαν κιθαρίστα στην θέση του Αντώνη,όπου ήταν ενας καθαρά χεβυ μέταλ κιθαρίστας,άλλαξε και ο ήχος του γκρούπ από χεβυ-θρας μέταλ σε γράντζ- στόουνερ ροκ,όροι που μόλις είχαν πρωτοβγεί τότε στην παγκόσμια μουσική σκηνή . Το περιοδικό "μέταλ χάμερ" είχε χαρακτηρίσει τότε τους Night Stalker ως το πρώτο γκράντζ σχήμα στην Ελλάδα.Τοτε είχε ξεκινήσει να γράφεται και ο πρώτος δίσκος,(συνεχεια του πρωτου ντεμο),όπου η παραγωγή είχε γίνει όλη στο στούντιο της οδού Σπύρου Μερκούρη στα Εξάρχεια "Εcho Master"όπου είχε ο Αργύρης τότε και η εγγραφή στο" Χωρίς Ρεύμα"στούντιο.

Με μουσική του vag και του hill και στίχους του Αργύρη, με περίπου 10 κομμάτια, ως ανεξάρτητη παραγωγή από το γκρούπ,(αφού είχε αποχωρήσει από την"μολών λαβέ"),ξεκίνησε να γράφεται ο δίσκος τότε,αλλά δεν βγήκε ποτέ στην κυκλοφορία.Κυκλοφόρησε μονο το ντέμο (first psychedelic demo tape)με 4 κομμάτια από αυτά (3 του Βαγγέλη και 1 του Ηλία,στίχοι του Αργύρη) όπου ήταν και το πρώτο,σε ανεξάρτητη παραγωγή, του γκρούπ.Με την πρωταρχική σύνθεση του γκρούπ και με αυτά τα κομμάτια έγιναν πολλές εμφανίσεις σε κλάμπ της Αθήνας, στον "Ελλήσποντο" στην Θεσσαλονίκη,σε πολλες επαρχιακές πόλεις, αλλά και το σαπόρτ στους "Annihilator"στο "Ρόδον",όπου έκαναν γνωστό το γκρούπ στο ελληνικό κοινό.

Δισκογραφία

Links: www.nightstalkerband.com

Search post title

Recent Posts
bottom of page